Bekijk hier de videoclips:  youtube

Theatershow "Joie de Vivre"

{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre1.jpg{/rokbox}{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre2.jpg{/rokbox}{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre3.jpg{/rokbox}{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre4.jpg{/rokbox}

{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre5.jpg{/rokbox}{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre6.jpg{/rokbox}{rokbox album="joiedevivre"}images/joiedevivre/joiedevivre7.jpg{/rokbox}

In 2006 heeft Peter zich, in samenwerking met Paul Remon, intensief voorbereid op zijn allereerste concert met als titel 'Joie-de-Vivre': repertoire bepalen, repeteren, gesprekken met de muzikanten, met de arrangeur, licht-en geluidmensen en decorontwerpers. In april 2007 kon Peter zijn droom realiseren: een eigen concert ’Joie de Vivre’ in Theater ‘de Speeldoos’ te Vught met een eigen band onder leiding van niemand minder dan Dolf de Vries. De gelijknamige titelsong van het Concert 'Joie de Vivre' is speciaal door Inez Kotterman voor Peter geschreven. De muziek is gecomponeerd en gearrangeerd door Paul Remon.

Op zaterdag 7 april 2007 ging deze droom in vervulling. Na er jaren inderdaad van gedroomd te hebben, stond hij met een eigen band in het theater met zijn eigen theatershow. "Joie de Vivre" heette die show, vrij vertaald: plezier om te leven. Met deze show wilde hij de echte franse sfeer neerzetten met het zingen van nummers die hem op het lijf geschreven zijn: denk maar eens aan 'La Mamma', 'Nathalie' en 'la Montagne'. En dat is hem gelukt!

Theater de Speeldoos in Vught was al na een paar weken uitverkocht! De bezoekers werden 7 april 2007 bij binnenkomst onthaald met heerlijke franse accordeonklanken van Chris Pluk en een lekker glas franse wijn van Weterings Wijnen. Peter opende zijn concert met het liedje "Joie de Vivre", dat speciaal voor hem werd geschreven door een goede vriendin, Inez Kotterman op muziek van Paul Remon. De liedjes die Peter die avond zong, zong hij onder begeleiding van Dolf de Vries en zijn band met als gastmuzikanten: Samir Hodžić en Paul Remon en met een gastoptreden van Yvonne Rooda. Liedjes als 'C'est ma Vie', 'Paris s'éveille', 'le Métèque', 'une belle Histoire' zorgden naast eerder genoemde liedjes voor een heerlijke avond.

Na afloop werden de gasten een frans hapje en drankje aangeboden door Giesing Kappers uit Oisterwijk. De avond werd verder mogelijk gemaakt door CVT-keukens uit Tilburg, Mansion Hotel "Bos en Ven" uit Oisterwijk, Studio Van den Bogaert uit Vught en Drukkerij Gianotten uit Tilburg.

Na zijn concert heeft Peter verschillende optredens in Frankrijk gedaan waaronder een optreden in een prachtig Château in Toulouse voor Nederlands en Frans publiek. Regelmatig verzorgt Peter optredens in binnen- en buitenland met zijn orkest of met zijn orkestbanden. Het repertoire is natuurlijk Franstalig, want daar ligt toch zijn hart en met de omarming van zijn passionele, toegewijde muzikanten hebben zij prachtige pareltjes in het verschiet.

Voor een video-impressie klik hier.

 

Contact

Geïnteresseerd, meer informatie of boeken?

Peter Derksen
info@peterderksen.nl

youtube