Bekijk hier de videoclips:  youtube

Wie is Peter?

Peter is geboren in Elisabethville, Belgisch Kongo/Zaïre. De link met de Franse taal is snel te leggen, want de voertaal daar was Frans. Op z'n vijfde jaar is hij naar Nederland gekomen. Na zijn studie Tuin-en Landschapsarchitectuur werkte hij enkele jaren als landschaps-architect en voorlichter bij het Ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij. Sinds 15 jaar is Peter directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag, die als doel heeft kinderen dichter bij de natuur te brengen. Bij de Stichting streeft hij met name na om de Boomfeestdag op creatieve wijze op een hoger plan te brengen. Muziek is daarbij een belangrijk middel om zijn natuurboodschap over te brengen.


image

Europese Boomfeestdag

In 1997 organiseerde de Stichting Nationale Boomfeestdag de Eerste Europese Boomfeestdag in Brussel in het hart van de Europese Commissie, het gebouw Justis Lipsius. Dit in het kader van het EU-voorzitterschap van Nederland o.l.v. Landbouwminister Van Aartsen.

Lees meer: Europese Boomfeestdag


image

Guinness Book of Records

Voor de Postcode Loterij heeft Peter in 1998 het Guinness Book of Records gehaald met het 'Grootste Kinderkoor ter wereld': met ruim 7600 kinderen zong hij in Gelredome het Boomfeestlied 'Het is Tijd' nog vóór de Spice Girls het Gelredome officieel opende.

Lees meer: Guinness Book of Records

Contact

Geïnteresseerd, meer informatie of boeken?

Peter Derksen
info@peterderksen.nl

youtube