Bekijk hier de videoclips:  youtube

Concours de la Chanson

Zo lopen uiteindelijk werk en privé in elkaar over, want het zingen begon als een hobby tijdens zijn studententijd, maar werd in de loop der jaren steeds serieuzer, vooral toen hij zangles ging nemen. Vanwege zijn liefde voor de franse taal richtte hij zich meer op het zingen van chansons. Hij heeft meegedaan aan de finale van het Concours de la Chanson van de Alliance Française; niet gewonnen, maar hierdoor wel een leuke videoclip kunnen maken van het finale-lied 'Dès Maintenant' met een Frans kinderkoor. Voor de Stichting Nationale Boomfeestdag is deze videoclip gemaakt om de Boomfeestdag een Europese manifestatie te laten worden. Daarnaast op het Gala van de Flying Doctor's opgetreden met dit Franstalige lied.

Hij heeft een aantal keren in Frankrijk opgetreden: in de haven van Saint-Tropez bij Quatorze Juillet, in Toulose, bij diverse Fêtes de la Musique in o.a. Gagnes sur mer, Fréjus en Saint Raphaël (in deze plaats is hij zijn optreden, op 26 juni jongstleden, begonnen met een hommage aan de mensen die omgekomen zijn bij de recente catastrofale overstromingen in deze gemeente en in Draguignan: hij zong speciaal voor hen ‘Nous n’aimerons jamais assez la vie….” (we zullen nooit genoeg van het leven houden…….). In Nederland heeft hij, met eigen band, twee keer een theater-concert gegeven.

Als zanger weet hij de franse sfeer goed neer te zetten met het zingen van nummers die hem op het lijf geschreven zijn. Luister maar eens naar La Mamma van Charles Aznavour of naar Nathalie van Gilbert Bécaud. Bij La Montagne voel je daadwerkelijk hoe vroeger het leven in de 'montagnes' was. Je voelt de menselijke sfeer in deze chansons! Het lied L'amour s'en va, l'amour revient is een echt zomerlied met een heerlijk frans geluid, waarbij je je wel móet wanen liggend in de zon op het strand van Saint Tropez.

Contact

Geïnteresseerd, meer informatie of boeken?

Peter Derksen
info@peterderksen.nl

youtube